ریاضیات کاربردی
ریاضیات کاربردی شاخهای از ریاضیات است که از یک سو به کاربرد ریاضیات در رشتههای دیگر میپردازد و از سوی دیگر سعی دارد مبانی نظری ریاضیات محض را به مبانی عملی نزدیک تر کند و به عنوان پلی بین ریاضیات محض و علوم کاربردی عمل کند. از زمینههای مختلف آن، میتوان به آنالیز عددی، نظریه معادلات دیفرانسیل، بهینهسازی، نظریه اطلاعات، نظریه بازیها و فیزیک ریاضی اشاره کرد.
معمولاً به واسطهٔ مدلهای ریاضی ست که ریاضیّات را به زمینههای دیگر اعمال میکنند. به عنوان زیر شاخههای مهم ریاضیّات کاربردی، میشود از تحقیق در عملیات، دینامیک سیّالات، نسبیّت عددی (numerical relativity)، و معادلات ماکسول نام برد. همچنین بخشهای مهمی از مباحث مربوط به علوم کامپیوتر و آمار و احتمال نیز در این شاخه مورد بحث قرار میگیرند. بخش عظیمی از ریاضیات گسسته نیز در ارتباط تنگاتنگ با بخشهایی از ریاضیات کاربردی است.
در بعد آموزش دانشگاهی در ایران روش آموزش ریاضیات کاربردی در ایران در دانشگاهها تفاوتهای زیادی دارد و معمولاً بر مبنای قدرت هیات علمی و زمینه تخصصی به یکی از گرایشهای مرتبط با ریاضیات محض، علوم کامپیوتر، مهندسی صنایع، مدیریت و افتصاد و آمار نزدیک میشود. عموما سر فصل دروس ریاضی کاربردی در بیشتر دانشگاهها هسته اصلی دروس این شاخهها را شامل میشود و بر اساس علاقه دانشجویان و امکانات علمی دانشگاه دانشجویان میتوانند در یکی از شاخههای مرتبط آموزش ببینند.